Mladí futsalisté mají za sebou skvělý podzim

12.01.2010 13:50

Futsalový tým 1. FC Tišnov se letos zapojil do tří dlouhodobých soutěží – Futsal tour (kategorie U14), Přeboru Vysočina (starší žáci) a Bambini ligy. Po podzimu to vypadá, že se Tišnovákům blýská na úspěšnou sezonu. Trenérům se totiž podařilo rozšířit hráčskou základnu a navíc většina hráčů dorostla do ideálního věku pro účast v daných kategoriích.

 

Futsal tour má za sebou tři turnaje, do nichž zasáhlo šest mužstev. Tišnovu zde zatím patří druhé místo, když má stejně bodů jako vedoucí tým tabulky a věčný rival FC Drom Brno. Poslední dosud odehraný turnaj této soutěže se konal v nafukovací hale v Novém Lískovci na konci listopadu. Tišnovští mladíci zde prohráli ve finále právě s Dromem, a to až na penalty. Jarní pokračování Futsal tour tak jistě přinese dramatickou bitvu o pohár pro vítěze.

 

Druhé místo ze šesti týmů patří svěřencům trenéra Petra Hrdiny i v Přeboru Vysočina. Zde má tým také velmi blízko k titulu. Na vedoucí Chotěboř ztrácí jen dva body. V této soutěži Tišnováci slabší soupeře vůbec nešetří a zaznamenali už několik vysokých výher, například 10:1 nad Brtnicí, nebo 8:0 proti Světlé nad Sázavou. Proto jsou hráči 1. FC Tišnov na špici i v individuálních statistikách soutěže. Tabulku střelců vede Denis Puška s třinácti góly a na třetím místě figuruje Vojta Juříček s osmi zásahy. Na opačné straně hřiště předvádí vynikající výkony brankář Petr Hanák a mužstvo si díky němu drží obdivuhodný průměr jedné obdržené branky na zápas.

 

V Bambini lize už se Tišnovákům tolik nedaří. V této soutěži organizované Brněnským svazem malé kopané patří 1. FC Tišnov předposlední místo ze sedmi týmů. Mužstvo propáslo především začátek ligy, která začínala o něco dříve, než Futsal tour a Přebor Vysočina, tedy v době, kdy se tým teprve sehrával. Pokud v jarní části Bambini ligy naváže tým na své současné výkony, které předvádí ve Futsal tour a v Přeboru Vysočina, může i v této soutěži pomýšlet na medailové pozice. Od třetího místa totiž Tišnováky dělí jen šest bodů.

 

Úspěšný závěr roku 2009 mladí futsalisté korunovali vítězstvím na Vánočním turnaji v Ledči nad Sázavou. Zde opět zářila tišnovská defenzíva v čele s brankářem Hanákem. V pěti zápasech základní skupiny Tišnováci inkasovali jen jednou a vybudovali si skvělou pozici do vyřazovacích bojů. Ve čtvrtfinále porazili domácí Ledeč 2:0, stejným výsledkem skončilo semifinále proti Chotěboři a v dramatickém finále Tišnováci zdolali Havlíčkův Brod 3:2. Nejlepším střelcem turnaje se s deseti góly stal tišnovský útočník Kryštof Večeřa.

 

Pořadí soutěží:

 

Futsal tour: 1. FC Drom Brno 10, 2. 1. FC Tišnov 10, 3. Litrpool Studnice 7, 4. Orel Řečkovice 4, 5. FC Krásenko 04 3, 6. Tatran Kohoutovice 2

 

Přebor Vysočina: 1. FK Boca Chotěboř 21, 2. 1. FC Tišnov 19, 3. TJ Družst. V. Beranov 12, 4. Sokol Štoky 10, 5. FC Světlá n. Sáz. 6, 6. Brtnice 1

 

Bambini liga: 1. ZŠ Křenová 18, 2. Rebešovice 12, 3. ZŠ Křenová „B“ 9, 4. INEX-SDA Srbská 9, 5. Rakon Brno 3, 6. 1. FC Tišnov 3, 7. FC Brkábl 0

 

Radek Babička